Ψηφιακές ....παραλίες

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Στην Αγία Γραφή πολύ συχνά γίνεται λόγος για τους αγγέλους . Το όνομα Μιχαήλ ερμηνευεται σαν << Δύναμις του Θεού >> και το όνομα << Γαβριήλ>> σημαίνει << άνθρωπος του Θεού >> 

Οι άγγελοι είναι δημιουργήματα του Θεού .Σε σχέση με τους ανθρώπους είναι ανώτεροι στη γνώση , απαλλαγμένοι από πάθη και ασώματοι .Είναι λεπτόσωμες υπάρξεις και το έργο τους είναι να δοξάζουν και να υμνούν το έργο του Θεού Συχνά , για το καλό των ανθρώπων ,έρχονται σε επαφή μαζί τους .
Οι γνωστότεροι απ΄όλους τους αγγέλους είναι οι Αρχιστράτηγοι  Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ , που τους αποκαλούμε Ταξιάρχες .



Ο Μιχαήλ είναι ο πιο ένδοξος και λαμπρός ταξιάρχης . Αυτός εμφανίστηκε στον Αβρααμ στη θυσία του Ισαάκ , αυτός προπορευόταν μπροστά από τους Ισραηλίτες , όταν ελευθερώθηκαν από τη σκλαβιά των Αιγυπτίων .
Όταν ο Εωσφόρος λόγω της υπερηφάνιας τους εξεγέρθηκε εναντίον του Θεού , ο Μιχαήλ συγκέντρωσε και ένωσε όλες τις τάξιες των αγγελών και φώναξε σ΄αυτούς το <<Πρόσχωμεν >>.Αυτή τη σύναξη των αγγέλων γιορτάζουμε σήμερα , 8 Νοεμβρίου .



 

Ο Γαβριήλ είναι αυτός που έφερε την είδηση στον Ζαχαρία ότι θα γεννήσει τον Ιωάννη τον Πρόδρομο .Ο Γαβριήλ έφερε την χαρμόσυνη είδηση στην Παναγία ότι θα γεννήσει από Πνεύμα Άγιο τον Γιο του Θεού . Αυτός παρουσιάστηκε στους βοσκούς και τους έφερε την είδηση της γέννησης του Θεανθρώπου , αυτός είπε στον Ιωσήφ να πάρει το θείο βρέβος και την Μητέρα του και να φύγει στην Αίγυπτο , αυτός κύλησε το βράχο από το μνημείο του Χριστού ,και έφερε το μήνυμα στις Μυροφόρες για την Ανάσταση του Χριστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.