Ψηφιακές ....παραλίες

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Άρχισε  στην τάξη μας  ο κύκλος των βιβλιοπαρουσιάσεων . Τα βιβλία που δανειζόμαστε από τη βιβλιοθήκη του σχολείου , που ανοίγει κάθε Τρίτη και Πέμπτη , τα παρουσιάζουμε στους συμμαθητές μας . Τις παρουσιάσεις τις συνοδεύουμε με ζωγραφιά .
Το πρώτο βιβλίο << Εφτά σκύλοι , όλοι φίλοι >> παρουσιάστηκε από τον Παναγιώτη . 



ΕΦΤΑ    ΣΚΥΛΟΙ  , ΟΛΟΙ  ΦΙΛΟΙ

                  

Το βιβλίο αυτό μας μιλάει για μια σκυλίτσα , που γνώρισε άλλους έξι σκύλους που έγιναν φίλοι της .

Η  σκυλίτσα αυτή είναι η Ίρμα και περνούσε πολύ καλά στο σπίτι της αφεντικίνας της .Μια μέρα  χτύπησε το κουδούνι και η Ίρμα έτρεξε στην είσοδο .Εκεί όμως ήταν και η κυρία της φορτωμένη με πολλά πακέτα που στη στιγμή βρέθηκε κάτω στο πάτωμα και τα πακέτα σκορπισμένα στο πάτωμα . Από τότε η Ίρμα μετακόμισε στην ταράτσα .Ένα άλλο σκυλί που ζούσε στη γειτονιά θεωρούσε την ίρμα τυχερό σκυλί ,γιατί από την ταράτσα είχε ωραία θέα .
Κάποτε γνωρίστηκε με ένα σκυλάκι μαλτέζ , τον Κολόμπο που την επισκέφτηκε στην ταράτσα , γίνανε φίλοι και κανάνε παρέα . Μια μέρα η Ίρμα διαπίστωσε ότι ο Κολόμπο δεν είχε εμφανιστεί . Τον είχαν βάλει τιμωρία ,γιατί έκανε ζημιές σε ένα μαγαζί , προσπαθώντας να ανεβεί σε ένα ράφι που βρισκόταν ένα μικρό σκυλάκι . Η Ίρμα τον επισκεπτόταν συχνά για να μη νιώθει μοναξιά .
Ο δεύτερος σκύλος που γνώρισε η Ίρμα ήταν ο Φιντέλ .Ο Φιντέλ ήταν ο σκύλος ενός φίλου του αφεντικού της Ίρμας που ταξίδευε συνέχεια . Τον σκύλο τον είχε πάντα κοντά του , μόνο που του φορούσε φίμοτρο . Αυτό είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στην Ίρμα.
Η Τζίλντα , μια μικρή σκυλίτσα έκανε παρέα σε μια άρρωστη κυρία .Η κυρία αυτή έκανε δίαιτα, έτσι της είχε πει ο γιατρός , παρακάλεσε τη γειτόνισσα να της φέρει λίγο κρέας να φάει το σκυλίτης . Μαζί της πήγε και και η Τζίλντα , αλλά κάποια στιγμή χάθηκε . Την βρήκε αργότερα το αφεντικό της Ίρμας και την πήγε σπίτι κοντά στη Ίρμα .
Η Ίρμα μια φορά πήγαινε  με τον κύριο Παναγιώτη , το αφεντικό της  , να πάρουνε κρασί από τον κυρ Γιάννη που έμενε στην παραλία αλλά άρχισε να μπουμπουνίζει και να βρέχει .Όταν έφτασαν , ο κύριος Γιάννης είπε στον φίλο του να αφήσει την ίρμα εκεί για να μην αρρωστήσει και την έβαλε σε μια αποθήκε ,παρέα με μια άλλη σκυλίτσα την Πίστη που έκανε με το αφεντικό της πολλές δουλειές . Έτσι οι δυο σκύλοι έγιναν φίλοι.
Ένα άλλο σκυλάκι με το οποίο έκανε παρέα η Ίρμα ήταν η Σούζι που ήταν πολύ άταχτη . Ήταν γειτόνισσες και μια μέρα η Σούζι της διηγήθηκε πώς καταστράφηκαν τα καινούρια παπούτσια της αφεντικίνας και πως αιτία ήταν ένας γάτος που την τρόμαξε .
Ο Μπρούνο , ο σκύλος ζούσε σε μια κατασκήνωση με άλλα αδέσποτα .Δεν του άρεσε καθόλου το λουρί που φορούσε στο λαιμό του και προσπαθούσε συνέχεια να το βγάλει .Τραυματίστηκε όμως στο λαιμό τραβώντας το και ένας κτηνίατρος τον πήρε σπίτι του για να τον κάνει καλά . Στο τέλος ο κτηνίατρος τον κράτησε για δικό του στο σπίτι , που ήταν στην ίδια γειτονιά με το σπίτι του κυρίου Παναγιώτη .Έτσι γνωρίστηκε ο Μπρούνο γνωρίστηκε με την Ίρμα και γίνανε φίλοι .

                            Παναγιώτης  Αντρεγεβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.