Ψηφιακές ....παραλίες

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η ΜΑΜΑ ΜΑΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ







Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη θάλασσα ως  μαμά .. γιατί μας προσφέρει τροφή και αλάτι , αθλούμαστε σ΄αυτήν , μας δροσίζει , μας βοηθά στις μετακινήσεις , στο εμπόριο , στην εξερεύνηση , στον τουρισμό ,ανακουφίζει τους ανθρώπους και θεραπεύει και ξανανιώνει τους ηλικιωμένους .
Η αλήθεια είναι πως κι εγώ τη θεωρώ << δεύτερη μαμά μου >>

                                                               Λυδία  

Η  θάλασσα έχει από μόνη της ζωή .Δίνει όμως ζωή και στο θαλάσσιο οικοσύστημα , στα ψάρια , στα φύκια και σε όλα τα άλλα θαλάσσια είδη . Μας δίνει οξυγόνο και βοηθάει τα καράβια στο εμπόριο .Και επειδή η θάλασσα αγκαλιάζει τη γη τη λέμε << Η μαμά μας η θάλασσα >>
                                                                               Δημήτρης

Λέμε τη θάλασσα μαμά μας γιατί μας δίνει νόστιμη τροφή ( ψάρια και όστρακα ) και την καθημερινή άθληση με το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ.
Βοηθάει τις μετακινήσεις μας με τα καράβια ,αλλά και  το εμπόριο με την μεταφορά των εμπορευμάτων .Μας ψυχαγωγεί με την ομορφιά της και με τις εξερευνήσεις στο βυθό .Μας δίνει το αλάτι που νοστιμίζει το φαγητό ,αλλά και το ιώδιο για τις πληγές μας .
Χωρίς τη θάλασσα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα
                                                    Γιώργος


Η θάλασσα μας προσφέρει φαγητό , ψάρια και διάφορα άλλα θαλασσινά. Ακόμα στη θάλασσα μπορούμε να αθληθούμε Μας δίνει δροσιά τα καλοκαίρια , αλάτι που μας χρησιμεύει στα φαγητά αλλά και μας θεραπεύει με το ιώδιο της.
Εκεί μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε και να ξεκουραστούμε .Μας βοηθάει στις μετακινήσεις και στο εμπόριο .Η θάλασσά  μας τραβάει τους τουρίστες να κάνουν διακοπές . Εχει μια ιδιαίτερη μαγεία που σε ελκύει να την εξερευνήσεις .

                                                         Δήμητρα

Η θάλασσα μας προσφέρει πολλά πράγματα . Ένα από τα πιο αγαπημένα μου είναι η άθληση γιατί κάνω ένα άθλημα που τ΄αγαπώ πολύ , η ιστιοπλοΐα.
Μας προσφέρει όμως και τροφή , τα ψάρια που στους περισσότερους αρέσουν πολύ και είναι πολύ υγιεινά .Βοηθάει πάρα πολύ τις μετακινήσεις , το εμπόριο και πιο πολύ στον τουρισμό .Από τη θάλασσα μπορείς να πάρεις το αλάτι και το ιώδιο και να κάνεις κατάδυση και εξερευνήσεις σε ναυάγια . Όταν ζεσταινόμαστε μας δίνει δροσιά αλλά κάνει και τους παππούδες μας να νιώσουν ξανά νέοι .
                                                                        Λυδία          
           
Πολλοί θεωρούν ότι η θάλασσα είναι η μαμά μας γιατί προσφέρει πολλά όπως τροφή , τα ψάρια , τα καλαμάρια , τα χταπόδια κι άλλα θαλασσινά ζώα .Ακόμα μας προσφέρει δροσιά το καλοκαίρι . Βοηθάει στο εμπόριο , στις μετακινήσεις των ανθρώπων και στον τουρισμό . Μας αφήνει να την εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε ναυάγια αλλά και να συναντήσουμε σπάνια ζώα , που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν . Η θάλασσα μας προσφέρει ξεκούραση , ψυχαγωγία και  μας θεραπεύει . Σ΄αυτήν κολυμπάμε , κάνουμε καταδύσεις , surf , jet ski ,  ιστιοπλοΐα κι άλλα πολλά αθλήματα .
Τελικά η θάλασσα δεν είναι μόνο για ομορφιά και μπάνιο ,αλλά και για όλα .
                                                                   Κωνσταντίνα 

Η θάλασσα μας προσφέρει πολλά πράγματα , όπως τροφή ,μας δροσίζει μας δίνει ψυχαγωγία και μετακίνηση , μας βοηθάει στο εμπόριο , φέρνει τουρισμό και ακόμα μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλά μέσα σ΄αυτήν .
Γι΄αυτό και πολλές φορές χρησιμοποιούμε τη φράση << η μαμά μας η θάλασσα >>
                                                   Μαρία 

Η θ’άλασσα μας βοηθάει σε πολλά πράγματα .Από αυτήν παίρνουμε όλα τα είδη των ψαριών όπως ζαργάνες , τσιπούρες , κεφαλόπουλα  κ.άλ.
Το καλοκαίρι όταν πηγαίνουμε εκεί για μπάνιο ,αθλούμαστε με το κολύμπι ,αλλά δροσιζόμαστε . Όταν οι μεγάλοι μπαίνουν στη θάλασσα ξανανιώνουν και θεραπεύονται .Επίσης η θάλασσα το καλοκαίρι γεμίζει με πολλούς τουρίστες .Στη θάλασσα υπάρχουν και τα καράβια και οι κάτοικοι του χωριού μου μετακινούνται , αλλά και οι τουρίστες κάνουν βόλτες και φωτογραφίζουν  τα μέρη απ΄οπου περνούν .
Η θάλασσα μπορεί ακόμα να μας προσφέρει το φυσικό  αλάτι αλλά και το ιώδιο .
                                                                 Δομνίνος 

Η θάλασσα είναι ωραία , είναι άθληση , ψυχαγωγία .Τα καλοκαίρια είναι δροσερή και μέσα από όμορφα καραβάκια οι τουρίστες τραβάνε φωτογραφίες τα ωραία  τοπία . Η θάλασσα μας βοηθάει στο εμπόριο , μας δίνει αλάτι , ιώδιο και το τελευταίο και καλύτερο μας προσφέρει τροφή , ψάρια , χταπόδια και άλλα .
                                                Μαριάννα

Η θάλασσα μας προσφέρει τροφή ( ψάρια , καλαμάρια …) , άθληση με το κολύμπι , δροσιά γιατί χωρίς τη θάλασσα δεν μπορούμε να δροσιστούμε κάπου αλλού εκτός από το σπίτι μας .
Μας προσφέρει ψυχαγωγία  όπως ψάρεμα , καταδύσεις κ.αλ. , χαλάρωση , ζωή μας κάνει να νιώθουμε ξανά νεοι και μας θεραπεύει σε μερικές περιπτώσεις . Μας βοηθαέι να μετακινηθούμε κυρίως στα νησιά , στο εμπόριο , και στις εξερευνήσεις .Στηρίζει ακόμα τον τουρισμό .
                                               Ελένη 

Τη θάλασσα τη λέμε μαμά μας γιατί εκεί κολυμπάμε και αθλούμαστε κι έτσι είμαστε πιο υγιείς . Μας προσφέρει αλάτι που είναι πολύ χρήσιμο στα φαγητά μας . Ακόμα μπορούμε να την εξερευνήσουμε και να δούμε ναυάγια , που είναι μια πολύ εντυπωσιακή εικόνα . Κάτι ακόμα που μπορούμε να κάνουμε στη θάλασσα είναι να μετακινούμαστε και να πηγαίνουμε σε πολύ ωραία μέρη .
                                                    Στέλιος 

Η μαμά μας η θάλασσα μας τρέφει με τα νόστιμα ψάρια της , μας αθλεί και μας κάνει πιο γερούς .Μας προσφέρει το αλάτι και τα καλοκαίρια μας δροσίζει .
                                                                 Έλενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.